Hrabro srce Beo zoo vrta! Keruša Gabi je heroina, a njena priča je dirljiva! (FOTO/VIDEO)
Keruša Gabi, Foto: Beograd.rs

spomenik

Hrabro srce Beo zoo vrta! Keruša Gabi je heroina, a njena priča je dirljiva! (FOTO/VIDEO)

Priča o hrabrom čuvaru Beo zoo vrta

Objavljeno:

U Beogradskom zoo vrtu nalazi se statua koja je posvećena požrtvovanoj Gabi.

Ženka nemačkog ovčara Gabi je bila čuvar Zoološkog vrta, a spomenik podignut u njenu čast, podsećanje je na njenu hrabrost i srčanost.

Nepredviđeni događaj u Zoo vrtu u noći juna 1987. godine učinio je Gabi herojem. Ženka jaguara uspela je da pobegne iz kaveza i dođe do upravne zgrade Vrta, gde ju je Gabi ugledala i pojurila za njom.

Keruša Gabi
Keruša Gabifoto: Beograd.rs

Keruša Gabi stigla je u Beogradski zoološki vrt kada je imala osam godina.

Gabi se u toku noći borila sa jaugarom sprečavajući je da pobegne. Borba je trajala sve dok čuvar Zoo vrta nije uvideo šta se događa i pozvao policiju.

Jaguara je, policija, zajedno sa direktorom Zoo vrta Vukom Bojovićem, pokušala da vrati u kavez, ali neuspešno. Ženku jaguara su morali da ustrele, a kerušu Gabi pronašli su teško povređenu u neposrednoj blizini kaveza odakle je jaguar pobegao.

Keruša Gabi
Keruša Gabifoto: Beograd.rs

Nakon dugog lečenja, Gabi se oporavila i stekla veliki publicitet u javnosti, kao pas koji se neustrašivo borio protiv mnogo snažnije životinje i tako čuvao Vrt.

Spomenik keruši Gabi
Spomenik keruši Gabifoto: Beograd.rs

Keruši Gabi je za života podignut spomenik u Zoološkom vrtu, a dugodlaka nemačka ovčarka je nastavila da posvećeno obavlja posao čuvara do 1992. godine, kada je uginula od starosti.

Bonus video:

02:15

NOVI NEODOLJIVI STANOVNIK BEO ZOO VRTA: Spava 16 sati, izlazi noću, i čim mu nešto nije po volji pretvara se u OKLOPNU LOPTICU

(Espreso / gradonacelnik.beograd.rs / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.